Thursday, June 14, 2007

Scorpions - διαγωνισμός !


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ !

10 comments:

A little Dr. Jekyll, a little Mr. Hyde said...

Φίλε Πάνο καλημέρα,

Θα πρότεινα, όταν ξανακάνεις αφιέρωμα στους scorpions να παίξεις τραγούδια τους που δεν είναι τόσο προβεβλημένα. Όπως είπες και χτες στην εκπομπή η δισκογραφία τους είναι μεγάλη και νομίζω ότι επιτρέπει τέτοιου είδους προσέγγιση. Το άλμπουμ acoustica έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;

Νίκος Βλαχάκης

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Πολύ καλό το χθεσινό αφιέρωμα στους scorpions,ίσως όμως λίγο περιορισμένο,φυσικά λόγου διάρκειας της εκπομπής.Θα πρότεινα λοιπόν να αυξηθεί η διάρκεια της σε 2 ώρες.Ή τουλάχιστον όταν γίνονται τέτοιου είδους αφιερώματα ας έχουν διάρκεια 2 ώρες...
Ζήτα από τον χρήστο καρυώτη,είναι καλός άνθρωπος,θα σου δώσει...
Ένας ακροατής που λαμβάνει με τραντζιστοράκι.
Χορτομάρης Βασίλης Σέρρες

Κωνσταντίνα said...

Ξέρω πολύ λίγα τραγούδια τους.Μου άρεσε πολύ το πρώτο "WIND OF CHANGE" που άκουσα την Τετάρτη το βράδυ. Θα ήθελα να μου τύχει ένα cd για το γιο μου που είναι 16 χρονών.
Ευχαριστώ.

Hercules drama said...

Αρχικά καλορίζικο το blog.Είναι το πρώτο comment που στέλνω και σκέφτηκα το καλό μετά του ωφέλιμου.Το αφιέρωμα πολύ καλό όπως και τα τραγούδια των Scorpions βέβαια.Φαντάζομαι θα ακολούθησουν και άλλα οπότε...που να ακούσετε και το επόμενο!

elric said...

Πολυ ωραια η συνεντευξη. Ακουστικαν ορισμενα απο τα καλυτερα τραγουδια τους και το σημειο που ο Klaus λεει για το πως συνεθεσαν τα τραγουδια ειναι πολυ ενδιαφερον. Ειναι πολυ θετικο να παιζονται τετοια αφιερωματα καθως σημερα ο αριθμος των "πραγματικων" καλλιτεχνων εχει περιοριστει επικινδυνα.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Γεια χαρά σε όλους και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή ! Είχα σκοπό να γράψω αύριο για να "σφυρίξω" ...λήξη διαγωνισμού αλλά ο mitsosscorps με τσίγκλησε... Μήτσε, η προφορά στο επίθετο του Κλάους είναι ο ήχος μεταξύ "ε" και "α" που σημαίνει οτι και τα δύο έχουν λογική, αλλά όπως ίσως θα άκουσες στη συνέντευξη λέει ο ίδιος ποιο προτιμά. Νίκο , το "Αcoustica" έχει κυκλοφορήσει φυσικά και στην Ελλάδα αλλά αν και δεν είναι όλοι οι Scorpions σε αυτό, ο Κλάους το "σφραγίζει" με τη φωνή του. Βασίλη το τρανζιστοράκι σου μου θύμισε παιδικές αναμνήσεις και όσο αφορά στο δίωρο είμαι οπαδός μεταξύ άλλων και του μότο "καλύτερα να σε ζητάνε παρά να σε βαριούνται" , οπότε... Αλλά για πες μου κιόλας , από που έχεις συμπεράνει οτι ο Χρήστος είναι "καλός άνθρωπος" ; Κωνσταντίνα παίζεις ...εκτός συναγωνισμού αλλά ο γιος σου, εντός ! Hercules σ' ευχαριστώ και έχεις πιάσει το νόημα. Χαιρετισμούς σε Δράμα, Σέρρες, Πρέβεζα... Εlric, αν και ανοίγεις μεγάλες πληγές συμφωνώ μαζί σου. Οι Scorpions ανήκουν σε εκείνη την παλιά εποχή των συγκροτημάτων και είναι από εκείνη την παλιά τη στόφα. Και ας τους κοροιδεύουν μερικοί ως light γκρουπ, ποπ είδωλα κλπ κλπ. Αυτοί είναι απολύτως ειλικρινείς σε ό,τι κάνουν, ξέρουν τα όρια τους, είναι απολύτως επαγγελματίες και το κυριότερο, δεν κοροϊδεύουν το κοινό τους. Δεν πας να ακούσεις άλλα και ακούς άλλα... Γι' αυτό εξάλλου και η επιτυχία των live τους είναι δεδομένη. Λίγες ώρες έμειναν λοιπόν... Θα τα ξαναπούμε με τους νικητές στην εκπομπή της Δευτέρας εκτάκτως στις 8 το βράδυ. Πείτε το και στους φίλους σας !

Anonymous said...

Χαίρε!

Άν και είχα σκοπό να την ακούσω, έλειπα εκτος πόλης και, δυστυχώς, έχασα την εκπομπή. Δεν γνωρίζω καν αν προλαβαίνω τον διαγωνισμό, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Ελπίζω μόνο να μεταδοθεί ξανά - ή να κυκλοφορήσει σε cd... ;ο)

Πιστεύω πως, αυτό που ονομάζεται "γνησιότητα", δεν έχει να κάνει μόνο με τη στάση ζωής και το κίνητρο. Πολλά συγκροτήματα και μεμονωμένοι/ες καλλιτέχνες/ιδες ξεκίνησαν έχοντας σαν ένα από τα κίνήτρά τους όχι μόνο τη μουσική αλλά και το χρήμα, τον έρωτα και λοιπά - και γιατί όχι; Εκεί δεν είναι η ζωή; όχι στο να ζεις πλούσια, αλλά στο να ΖΕΙΣ;

Όταν όμως η μουσική αποτελεί το πρωταρχικό κίνητρο με οποιοδήποτε κόστος, όπως στην περίπτωση του Νικόλα Άσιμου επί παραδείγματι, μιλάμε για αυθεντικές ιδιοφυΐες.

Θέλω να πιστεύω πως και το φαινόμενο Scorpions χαρακτηρίζεται αν όχι στην ολότητά του, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του από τη γνησιότητα - και απόδειξη για αυτό είναι το πώς και πόσο μάς "μιλά" η μουσική του συγκροτήματος...

Συγγνώμη για τη μακρυγορία και την αμπελοφιλοσοφία, αλλά ακούγοντας για την "παλιά καλή γενιά" δεν μπορώ να φαντασθώ 'εξαγνισμένα' κίνητρα (και γιατί να το κάνω; Λες και είναι κακό να σου αρέσει η μουσική και οι γυναίκες...). Σίγουρα όμως αυθεντικότερα και με μια πολύ πιό όμορφη και σταθερή προσέγγιση από τη σημερινή αρπακολατζίδικη. Και με κόπο και πολλή εργασία.
Τουλάχιστον τέτοια άτομα έβγαλαν φουσκάλες στον αντίχειρα, όπως θα έλεγαν και οι Dire Straits (Κακά Στενά επί το ελληνικότερον).

Χαιρετισμούς από Πάτρα,
Βαγγέλης

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Οι νικητές μετά την εκπομπή της Δευτέρας θα μπουν και εδώ.. Σας ευχαριστώ όλους/ες για τη συμμετοχή σας. Βαγγέλη όπως το θέτεις έχεις δίκιο . Οπως γράφεις δεν "είναι και είναι κακό να σου αρέσει η μουσική και οι γυναίκες..." Εκτός αν είσαι γυναίκα βέβαια οπότε τα πράγματα λιγάκι μπλέκονται...

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Χαιρε ξανά από σέρρες και ξάνθη.Βλέπω το blog αρχίζει και "Ρολάρει"... Και το σημαντικότερο απ' όλα είναι οτί ακούγονται σπουδαίες απόψεις.Επίσης είμαι ακροατής και του χρίστου οπότε... Το ένα το cd να το χαρίσεις στο πιτσιρίκο της κωνσταντίνας...

Αναμένουμε τα σπουδαιότερα και μην μας βάλεις απουσία την δευτέρα...
Βασίλης χορτομάρης Σέρρες

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Οι νικητές όπως αναδείχθηκαν από την εκπομπή είναι ο Βασίλης από τις Σέρρες και ο Δημήτρης από την Πρέβεζα. Εκτός συναγωνισμού κατόπιν "κοινής αποδοχής" θα δώσουμε και ένα ακόμα cd των Scorpions στο ...γιο της Κωνσταντίνας ! Επικοινωνήστε μαζί μου στο γνωστό τηλέφωνο του σταθμού (210 - 6013167/8) στις ώρες της εκπομπής για να κανονίσουμε την αποστολή των cd. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμμετοχές σας και δείτε τον επόμενο διαγωνισμό αυτή τη φορά για προσκλήσεις συναυλίας !