Tuesday, April 28, 2009

UFO - Doctor , Doctor (1974)


Doctor doctor, please
Oh, the mess I’m in
Doctor doctor, please,
Oh the mess I’m in
She walked up to me
And really stole my heart
And then she started
To take my body apart

*livin’, lovin’, I’m on the run
Far away from you
Livin’, lovin’, I’m on the run
So far away from you

Doctor doctor, please
Oh, I’m goin’ fast
Doctor doctor, please,
Oh, I’m goin’ fast
It’s only just a moment,
She’s turnin’ paranoid
That’s not a situation for a nervous boy

Doctor doctor, please
Oh, the mess I’m in
Doctor doctor, please,
Oh, the mess I’m in
But you look so angry
As I crawled across your floor
She’s got the strain,
And I can’t take any more

6 comments:

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Τον Αύγουστο του 1974 που κυκλοφόρησε το "Phenomenon" το τρίτο άλμπουμ των UFO ήμουν βεβαίως μόλις οκτώ ετών κι έτσι θα ήταν μάλλον απίθανο να ακούω heavy metal.
(σε αντίθεση φυσικά με όσα συνέβησαν αργότερα και με άλλους φίλους και συναδέλφους που δηλώνουν ότι άκουγαν ροκ απο κούνια !).
Πέρασαν λοιπόν χρόνια για να αξιολογήσω δεόντως αυτό το φοβερό Βρετανικό σχήμα του Michael Schenker (αδελφού του Rudolf) και γι αυτό ήταν αιτία το άλλο γκρουπ του Michael, οι περίφημοι M.S.G. που το έλεγαν πάντα στις συναυλίες τους. Αρκετά αργότερα οι δικοί μας Socrates ως Plaza πια, έπαιξαν support στην περιοδεία των UFO και αυτό ήταν !
Από τα παρεξηγημένα σχήματα του metal αλλά με σπουδαία προσφορά. Κι ούτε θυμάμαι βέβαια πόσες φορές μετέδωσα τα τραγούδια τους στις θρυλικές πια "ζωντανές ηχογραφήσεις" μου πριν από περίπου 13 χρόνια. Κι ας μην ξεχάσω και τη φοβερή διασκευή των Maiden. Το συγκεκριμένο πάντως μαζί με το "Belladonna" είναι γερά τραγούδια "ιδανικής εκπομπής" και έρχεται να καλύψει τώρα και το λογοπαίγνιο του τίτλου του νέου βιβλίου.
Λοιπόν ;
Είμαι σοβαρά γιατρέ μου ;

Stefanos Max said...

http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/04/blog-post_7833.html

South Of The River said...

Τελικά, αφού το έψαξα για επιβεβαίωση, καλά θυμάμαι: Οι UFO είχαν κάνει και μια εκπλητική διασκεύη στην κομματάρα "Alone again or" των Love. Να πω την αμαρτία μου Πάνο από εκεί τους γνώρισα.

Σημαντικό είναι και αυτό που αναφέρεις για το ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι άκουγαν τα πάντα από 2 μηνών! Κάποια στιγμή ο φίλος μας F σε ένα ποστ του μας παρακινούσε να γράψουμε για ακούσματα που "τώρα πια ντρεπόμαστε, αλλά είναι αλήθεια ότι τα ακούγαμε". Είχε πολλή πλάκα από όλους και ενδιαφέρον. Και όντως είναι λίγο ίσως αφύσικο να είσαι 10 και να ακούς Doors. Στην ηλικία μάλλον ταιριάζουν πιο ποπ και ανάλαφρα πράγματα.

Χαιρετώ φίλε!

Πάνος Χρυσοστόμου said...

blogo...
Ευχαριστώ πολύ και σε περιμένω και στην παρουσίαση στην Αθήνα.

S.O.T.R.
ως γνωστόν "αμαρτία εξομολογουμένη" κλπ, κλπ.
Γεια και χαρά σου φίλε !

mitsosscorps...
λέω και εγώ... Ας ελπίσουμε βεβαίως μην λάχει και ο "μπαρμπά Βασίλης" να εμπλακεί σε τίποτα απο αυτά γιατί καήκαμε !! Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε και για κοπιάστε απο το "Metropolis" στις 27 του μήνα. Θα έχει ενδιαφέρον...

A little Dr. Jekyll, a little Mr. Hyde said...

Πάνο καλησπέρα,

Φοβερό το τραγούδι. Αγόρασα πρόσφατα ενα best των UFO (κυρίως για το doctor doctor) και ανακάλυψα ότι έχουν "κόψει" την εισαγωγή του τραγουδιού. Δεν είναι να τρελαίνεσαι; Μετά λένε γιατί δεν πάνε καλά οι δισκογραφικές... Την καλησπέρα μου

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Εχεις πολύ δίκιο! Είναι απαράδεκτοι και άσχετοι μερικοί. Τι να πει κανείς; Μετά τολμάνε να μιλάνε οι ίδιοι για την πτώση της δισκογραφίας!! Καλώς ήρθες κι απο εδώ. Και εγώ αγαπώ πολύ το "Shadow play"...