Sunday, July 8, 2007

Tom Petty And The Heartbreakers - A Face In The Crowd (1990)

1 comment:

Πάνος Χρυσοστόμου said...

O Tom Petty μπορεί να μην είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα αλλά για μένα παραμένει ένας από τους αγαπημένους μου αμερικανούς τραγουδοποιούς.
Αυθεντικός και ταλαντούχος. Με καμμιά δεκαριά τραγούδια (τουλάχιστον) που λατρεύω.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός οτι στο βιβλίο μου "Graffiti ιστορίες", λίγο πριν την ιστορία του Τομ (!) έβαλα το δικό του "Refugee".

"κάπου, κάπως , κάποιος σε κακομεταχειρίστηκε
κάποιοι λένε οτι θέλεις να μείνεις εκεί
και να διασκεδάσεις στη μοναξιά σου,
Δεν έχει διαφορά για μένα μωρό μου,
ο καθένας πρέπει ν' αγωνιστεί για να' ναι ελεύθερος"

Τον είδα για πρώτη φορά στην τηλεόραση, κάπου το 1982 σε εκείνες τις φοβερές "τσόντες-προγράμματα" που έβαζαν στην ΕΡΤ για να γεμίσουν το χρόνο, αγορασμένα απ' έξω σχεδόν τσάμπα και χωρίς φυσικά να ξέρουν τι παίζουν κάθε φορά... Ετσι είδαμε τότε μεταξύ άλλων Who, Hendrix, Stones, Joplin και τόσα ακόμα που βεβαίως μην έχοντας τη λογική "οργανωμένου" προγράμματος μπορεί να κόβονταν και στη μέση όπως ακριβώς ξαφνικά ξεκινούσαν. Αν θυμάμαι μάλιστα ήταν μια Παρασκευή βράδυ και ο Tom σε συναυλία να τραγουδάει με τον κόσμο από κάτω πολύ φανατισμένο. Κατάλαβα το ίδιο βράδυ πως επρόκειτο για αυθεντική περίπτωση ρόκερ και από τότε παρακολουθούσα την πορεία του αν και δεν έτυχε να τον συναντήσω ποτέ.
Πολύ αργότερα έγινε γνωστός και εδώ με το "Mary Jane's Last Dance" και την Κιμ να παίζει στο video clip.
Από το 1989 μάλιστα , όταν κυκλοφόρησε το "Full moon fever" που είχε "I Won't Back Down", "Free Fallin'" και "Runnin' Down A Dream".
Σε αυτό το δίσκο είναι το πολύ αγαπημένο μου "A face in the crowd" που στην εποχή του "βομβάρδιζα" με αλλεπάλληλες ραδιοφωνικές μεταδόσεις.
Τι σπουδαίο τραγούδι...

"Before all of this ever went down
In another place, another town,
You were just a face in the crowd
Out in t he street walking around"