Tuesday, May 22, 2007

ΖΗΤHΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ !

από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και τραγούδια/μουσικές από ταινίες που ψάχνετε καιρό για να ακούσετε στην εκπομπή...
Θα τηρηθεί σειρά ...προτεραιότητος !

17 comments:

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Θα μπορούσε να γίνει ένα αφιέρωμα για τους Tangerine Dream,τον Alan Parson? Αν όχι,παίξε κάτι από αυτούς και κάνε μια σύντομη αναφορά... Επείσης θα ήθελα να ρωτήσω αν εκτός από τα sms (κατά την διάρκεια των ζωντανών εκπομπών)μπορείς να λαμβάνεις εκεί μπροστά στην οθόνη σου και e-mail και σε ποια διευθυνση μπορούμε να τα στέλνουμε?

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Βασίλη σε ευχαριστώ για το μήνυμα... Ναι, θα γίνουν σύντομες αναφορές και στα ονόματα που γράφεις. Κι αυτό γιατί πριν από ένα χρόνο περίπου -αν θυμάμαι καλά -είχαμε κάνει από την εκπομπή εκτενές αφιέρωμα σε όλο το art rock , Canterbury και τα "παράγωγα" τους και εκεί τους είχαμε συναντήσει. Για το άλλο, πρέπει να πω με την ευκαιρία της δικής σου ερώτησης και σε όλους τους άλλους που κατά καιρούς ρωτούν οτι δυστυχώς αν παρακολουθώ και email εκτός από τα sms (και τώρα το blog) , μάλλον δε θα κάνω καθόλου εκπομπή, οπότε αυτό ας το ξεχάσουμε επί τους παρόντος τουλάχιστον. Γι' αυτό το λόγο άνοιξα και το συγκεκριμένο post για απορίες , ερωτήσεις , τραγούδια και αφιερώματα.

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Γεια χαρά από τα βόρεια...
Ερώτηση:Το συγκρότημα "the nice" έχει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο? (μουσικά και όχι μόνο)
Μήπως έχει παιχτεί αφιέρωμα τους στην εκπομπή? Θα μπορούσες να παίξεις κάποια στιγμή κανένα χαρακτηριστικό τους κομμάτι?

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Καλημέρα από την Ξάνθη. Βλέπω τελικά πως κανένας άλλος δεν τίμησε τούτη την ανάρτηση και ξανά θα προτείνω μερικά τραγουδάκια και συγκροτήματα. Βέβαια δεν ξέρω αν είμαι εντός χρόνου,(χθεσινή εκπομπή).
Είχα Ζητήσει μεσω sms, το cloudburst flight των Tangerine dream 1979 και δεν ξέρω αν το έπαιξες.Αυτό του Σταμάτη Μεσημέρη, Βραδυνές περιπολίες. Επίσης, πως δεν έχεις βάλει κάποιο τραγούδι από led zeppelin στην ιδανική εκπομή. Για τους Violent femmes τι γνώμη έχεις.Μπορείς να παίξεις κάτι από αυτούς; Από θεοδοσία τσάτσου τι έχεις να προτείνεις;
Είναι τόσα που υπάρχουν που χανόμαστε στο κυκεώνα όπως έχεις αναφέρει πρόσφατα.Οπότε πιστεύω έπεται συνέχεια...
Υ.Γ.: Οταν δεν στέλνουμε sms ή δεν γράφουμε στο blog να ξέρεις σε ακούμε... ή και να σε διαβάζουμε...

Anastasios said...

Αυτά που θα προτείνω είναι παλιότερα κομμάτια που μου αρέσουν ιδιαίτερα όχι μόνο αυτή την περίοδο, αλλά είναι από τα αγαπημένα που γενικότερα. Δε θυμάμαι πότε παίχτηκαν τελευταία στην εκπομπή :-)
● The Who – Won't get fooled again
● Led Zeppelin – Kashmir
● Jeff Buckley - Hallelujah

Όσον αφορά κινηματογραφική μουσική, οτιδήποτε του Ennio Morricone, όπως το κλασικό Cinema Paradiso.

fOTIS said...

Παρακολουθώ τις μεταδόσεις όταν έχω ευκαιρία, συνήθως τις Παρασκευές.
Ξέρω οτι θα ήταν ωραία αν είχα την ευκαιρία να τις ακούσω όλες.
Ας ξεκινήσω με μια πρόταση.
Είναι εφικτό να προσφέρονται σε μορφή Podcast για να είναι διαθέσιμες για το αρχείο μας.
Γίνεται;
Συνεχίζω με άλλη μια πρόταση.
Σχετικά με τα αφιερώματα θέλω να ζητήσω αναφορά στον συνθέτη Γιάννη Γλέζο, Περιμένοντας τους βαρβάρους σε ποίηση Κ. Καβάφη Λύρα, 1979
Ήταν μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη συλλογή στην εποχή της και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ηχεί σήμερα χωρίς τον θόρυβο από τις σκοπιμότητες και τις διαστρεβλώσεις.
Φιλιά σε όλους.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Alex σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Οπως θα δεις αλλού οι περισσότερες από τις συναυλίες θα επαναληφθούν. Για τον Γλέζο θα επανέλθω.
Καλώς ήρθες !

fOTIS said...

Πάνο και εγω σ'ευχαριστω, με παρηγορεί κάπως η επανάληψη της μετάδοσης, νάσαι καλά. :)

Petran said...

Pano geia.
Se akouo apo Ameriki(Las Vegas) kathimerina kai ithela na se euxaristisw.
Ena afieroma sto prosfato ekdwthen Biblio gia tin melopoiimeni poiisi nomizo tha itan endiaferwn.
Episis thelw na se rwtisw ean iparxei allos tropos gia na stelnw sms apo edw kathows to kinito mou den diathetei elinikous xaraktires kai oses ipiresies brika sto diadiktio den deinoun tin dinatotita apostolis se pentapsifio arithmo.
Euxaristw.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Petran...
Γεια σου φίλε μου και καλώς ήρθες κι απο εδώ. Αφιέρωμα τέτοιο θα κάνουμε σίγουρα μετά το καλοκαίρι. Δυστυχώς για το θέμα των sms δεν ξέρω περισσότερα από σένα. Αν θες όμως μπορείς να επικοινωνήσεις κατευθείαν με τους δικούς μας τεχνικούς των υπολογιστών μέσω του κέντρου 6066000 και αυτοί να σε κατευθύνουν. Χαιρετίσματα στο Λας Βέγκας !

Unknown said...

yparxei ξερεις και πολυ καλη κλσικη μουσικη, τη θα ελεγεσ εαν συμπεριελαμβανες και το"triste" classical, Bristol, United, King? akoyse to prvta to βρικα στο "gcast"

Unknown said...

πω! πω! δεν πρωσεχω καθολου πως γραφω συγνωμη φιλε!!!!

skopelitis nikolaos said...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΟ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑ 30 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ JOY DIVISION ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ IAN CURTIS ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ..Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ.

Brevet of Agrinio said...

Kαλημέρα! Καταρχήν δεν ξέρω αν το βλέπεις τώρα live, δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο για σχόλια στην εκπομπή!

Σε κάθε περίπτωση, βάλε κανένα της Μ.Βουμβάκη, αν έχεις χώρο. Κατά τα άλλα είσαι άρχοντας!! Ευτυχω΄ς υπάρχουν και κάποιοι ...

Φιλικά,

Δημήτρης - ΑΓΡΙΝΙΟ

Μαρία Καρρά said...

Γειά σου Πάνο, συγχαρητήρια για την εκπομπή σου. Γράφω από το Μόναχο και ακούω δεύτερο μέσα από ίντερνετ το απόγευμα και γερμανικό ραδιόφωνο συνήθως τα πρωινά.Θα μπορούσες να κάνεις κανένα αφιέρωμα στο γερμανικό τραγούδι;Δυστυχώς αυτά που ακούω εδώ τα άκουγα και όταν ήμουν σε εφηβική ηλικία. Καμία ανανέωση.Ευτυχώς που εμείς στην Ελλάδα παράγουμε ακόμη μουσική.
Μαρία

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Σας ευχαριστώ όλους και όλες σας για τα μηνύματα εδώ και όπως βλέπετε έχουμε ήδη δεσμευθεί να πραγματοποιήσουμε όσα ζητάτε. Μερικά μάλιστα έγιναν κιόλας. Ελπίζω να ακούσατε τις συγκεκριμένες εκπομπές!

ALDEBARAN said...

Καλησπέρα Πάνο!σε ακούω σχεδόν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ,εδώ σου γράφω πρώτη φορά .Θα ήθελα να ακούσω από την εκπομπή σου κάτι από Estrella Morente ,Υasmin Levi(για παράδειγμα το me voy),τέλος πάντων κάτι από φλαμένκο,σεφαραδίτικα ή ένα αφιέρωμα ας πούμε ethnic της μεσογείου.
Κατά τα άλλα τις τελευταίες αυτές ημέρες οι μουσικές επιλογές είναι παραπάνω από ιδανικές για τα γούστα μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Αλδεβαράν