Friday, April 23, 2010

Για το Μάνο...


Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Απριλίου στις 11 το βράδυ.
Οι δύο εκπομπές αφιερωμένες στο Μάνο απο το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.
Από τις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, στέλεχος της δισκογραφίας, μουσικός και εμπνευσμένος τραγουδοποιός για τους Πυξ Λαξ, με ποιητική γραφή και αυθεντικός ρόκερ. Με τον πιο αναπάντεχο τρόπο ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα τα τελευταία 35 χρόνια στο χώρο του ηλεκτρικού ελληνικού τραγουδιού, ένας ακόμα φανατικός της μουσικής, παίζει τώρα στην μπάντα του Παραδείσου. Ο Μάνος Ξυδούς που τα έδινε όλα και επάνω στη σκηνή. Και δυστυχώς ξέρουμε πια πολύ καλά τι σημαίνει αυτό...
Καλό ταξίδι φίλε...

3 comments:

A said...

ωραίο το αφιέρωμα Πάνο..

θα μπορούσε να γίνει και περαιτέρω σε κάποιες μελλοντικές εκπομπές ενδεχoμένως; Ενδιαφέρει πολύ κόσμο να μάθει τις ιστορίες της ζωής του.

Αυτό που τον έκανε... ήταν η προσωπικότητα του (!) και κατα επέκταση ο αντικατοπτρισμός της στα τραγούδια του...τα οποία ήταν πολλά! Ίσως και ένα βιβλίο με τις ιστορίες του..κάποια στιγμή.
Καλό ταξίδι Μάνο, μας λείπεις..

Gianu Toto said...

Τραγούδησε το τραγούδι Μεθυσμένη Βάρκα. Ξέρουμε τίνος είναι η μουσική αυτού του τραγουδιού; Υποθέτω ότι οι στίχοι είναι δικοί του, ή όχι; Προσυπογράφω επίσης το αίτημα για σχετικό με κείνον βιβλίο εν ευθέτω χρόνω... Ευχαριστώ!!!

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τα σχόλια σας...
zozo καλώς ήρθες!
Το τραγούδι είναι των Pogues και συγκεκριμένα του ακορντεονίστα τους James Fearnley που επηρεάστηκε και απο τον Ρεμπώ.
Ο Μάνος έκανε μια κατά το δυνατόν ακριβή προσέγγιση στα ελληνικά και φυσικά έμαθε στο ελληνικό κοινό αυτό το πολύ μεγάλο τραγούδι.