Friday, June 17, 2011

Ροκ Συναναστροφές με «Πέντε δεκαετίες ηλεκτρικό ελληνικό τραγούδι». Το ντοκυμαντέρ συνεχίζεται στο Δεύτερο πρόγραμμα 103,7 , κάθε Παρασκευή στις 5 !

Επειδή όλοι ρωτάτε γι αυτά που μέχρι τώρα χάσατε, εδώ μέσα θα βρείτε την πλήρη λίστα θεματικά ανά εκπομπή μέχρι τις 23 που φτάσαμε σήμερα... Μπείτε να τα δείτε...

3 comments:

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Στην πρώτη εκπομπή 19/11:
«Ο αμερικανικός στόλος φέρνει το rock ‘n’ roll στην Ελλάδα».Τα πρώτα χρόνια.Γκρουπ που άλλαξαν το τοπίο. Μιλούν: Γιάννης Πετρίδης, Θανάσης Γκαϊφύλιας, Θόδωρος Σαραντής, Κώστας Τουρνάς και Νίκος Παπάζογλου.


Στην δεύτερη εκπομπή 26/11:
«Από το rock ‘n’ roll στο ροκ». Ο Τζίμι Χέντριξ, ο Ντύλαν και οι άλλοι. Μιλούν: Διονύσης Σαββάπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Σταύρος Λογαρίδης

Στην τρίτη εκπομπή στις 3 Δεκεμβρίου:
Απο το ελληνικό "folk", στους Socrates. Ροκ και μεταπολίτευση.
Μιλούν: Γιάννης Σπάθας, Αντώνης Τουρκογιώργης, Θανάσης Γκαιφύλιας, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, Λήδα Χαλκιαδάκη

Στην τέταρτη εκπομπή στις 10 Δεκεμβρίου: Δεκαετία του '70 , μετά την δικτατορία. Η συνέχεια.
Μιλούν: Δημήτρης Πουλικάκος, Ζωρζ Πιλαλί, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Παπάζογλου, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, Μάνος Ξυδούς.
Το αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Στην πέμπτη εκπομπή 7 Ιανουαρίου:
Οι διαχωριστικές γραμμές ανήκουν στο παρελθόν.
Μιλούν: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Μανώλης Νταλούκας, Βαγγέλης Βέκιος, Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ.

Στην έκτη εκπομπή 14 Ιανουαρίου:
Η διαμάχη ελληνικού και ξένου στίχου. Ο Δήμος Μούτσης μεταξύ άλλων μιλάει για τον Bob Dylan. O ντράμερ Δημήτρης Δημητράκας για την περιπέτεια του Ελληνα μουσικού. Το αφιέρωμα και η συνέντευξη του Νικόλα Ασιμου! Ο Τζίμης Πανούσης λέει την ιστορία πίσω απο τις "Μουσικές Ταξιαρχίες"

Στην έβδομη εκπομπή 21 Ιανουαρίου:
Τα ελληνικά συγκροτήματα «τραγουδούν» ελληνικά και αγγλικά. Οι Scraptown και οι Sharp Ties. Ο Τόλης Φασόης μιλά για την «έκπληξη της επιτυχίας». Οι Magic De Spell συζητούν για την «ανάγκη προσαρμογής» στην εποχή. Η Κατερίνα Γώγου. Ο Θόδωρος Σαραντής θυμάται τα χρόνια των εταιρειών. Απ’ την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κι απ’ τους «Last Drive» στους «Εν Πλω». Ο Παύλος Παυλίδης ανατρέχει στα «Μωρά στη φωτιά» και στα «Ξύλινα Σπαθιά».

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Στην όγδοη εκπομπή 28 Ιανουαρίου:
Η εποχή των δημοφιλών συγκροτημάτων. Από τη Θεσσαλονίκη και τις ανεξάρτητες εταιρείες στους «πρίγκηπες της Δυτικής όχθης». Από τις «Τρύπες» στους «Πυξ Λαξ». Ο Γιάννης Πετρίδης εξηγεί τι του συνέβη όταν τους άκουσε για πρώτη φορά. Ο Γιάννης Αγγελάκας διηγείται όλη την ιστορία. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος θυμάται και περιγράφει την μετεξέλιξή του και την συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον «νέο ήχο» των ‘90’ς. Ο Μάνος Ξυδούς μιλά για τις πωλήσεις και απαντά γιατί οι αδελφοί Κατσιμίχα του αφιέρωσαν το «Φάνη». Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θυμάται τα πρώτα χρόνια του γκρουπ. Ο Μπάμπης Στόκας απαντά στις κατηγορίες για την επανασύνδεση.

Στην ένατη εκπομπή 4 Φεβρουαρίου:
Το αφιέρωμα για το ηλεκτρικό ελληνικό τραγούδι συνεχίζεται... Ο Διονύσης Τσακνής μιλά για αυτόν που τον επηρέασε περισσότερο. Ο Γιώργος Δημητριάδης θυμάται τα φοιτητικά χρόνια και τη σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Λειβαδάς εξηγεί γιατί οι παρέες φτιάχνουν ιστορίες. Οι πρώτες ενότητες για τη δεκαετία του '80 και του '90.

Στην δέκατη εκπομπή στις 11 Φεβρουαρίου:
Ροκ και λογοκρισία! Απο τους "Εξαδάκτυλος" στον Παύλο Σιδηρόπουλο και απ' τον Σταμάτη Μεσημέρη στην λογοκρισία της μεταπολίτευσης και της δημοκρατίας. Ο Τζίμης Πανούσης διαρκώς κατηγορούμενος. Η Λήδα Χαλκιαδάκη θυμάται...

Εκπομπή 11 : 18 Φεβρουαρίου 2011
Ποιοι είναι άραγε οι πιο σπάνιοι δίσκοι για το ελληνικό ηλεκτρικό τραγούδι; Και πόσο κοστίζουν; Ένας συλλέκτης μας διαφωτίζει δεόντως. Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά και δίνει το … «χρίσμα» στο νεότερο του τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου που με τη σειρά του εξηγεί πως ασχολήθηκε και με το ηλεκτρικό τραγούδι. Στη γενιά του σήμερα στην ηλεκτρική κιθάρα ένα από τα μεγάλα ταλέντα, η Βάσω Δημητρίου, αποκαλύπτει όσα την επηρέασαν.

Εκπομπή 12 : 25 Φεβρουαρίου 2011
«Ο,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με …πόνο!». Τα συγκροτήματα στην Ελλάδα του χτες και του σήμερα. Γιατί δεν διαρκούν; Εγωπάθεια ή αντικειμενικές δυσκολίες; Αφιέρωμα στα «Διάφανα Κρίνα». Ο Παντελής Ροδοστόγλου μιλά για την ποιητική τους και ο Θάνος Ανεστόπουλος διηγείται για πρώτη φορά τι συνέβη και διαλύθηκαν. Στον αντίποδα, ο Κώστας Παρίσης συζητά για τον μακρό βίο στα «Υπόγεια Ρεύματα».

Εκπομπή 13 : 4 Μαρτίου 2011
Δεκαετία του ’80. Ο Βλάσης Μπονάτσος από τα παλιά διασκευάζει το «Γουίλι». Η ιστορία του Λήτη. Όλα είναι «Ποδανά». Ποιοι ήταν οι Alamana’s Bridge; Οι Kaktos και οι Foxes. Η πρώτη ηχογράφηση του Μάνου Ξυδού στη «Φάκα». Ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης. Η «Λερναία Υδρα», οι αδελφοί Κατσιμίχα και ο Νίκος Ζιώγαλας. Το «Σύνδρομο» του Νίκου Γκίνη

Εκπομπή 14 : 11 Μαρτίου 2011
Δεκαετία του ’80. Τα αγγλόφωνα γκρουπ. Το «νέο κύμα» στην Ελλάδα γίνεται «New Wave». Από τους Παρθενογέννεσις στους Reporters και τους Villa 21. Οι Forward Music Quintet, αλλά και οι Yell O Yell. H σπανιότατη διασκευή στο “The House of the rising sun”. Από τους Flowers of Romance των ‘80ς στους New Zero God των 10’ς. Η ιστορία της Creep Records.

Εκπομπή 15 : 18 Μαρτίου 2011
Δεκαετία του ’80. Από τα αγγλόφωνα, στα γκρουπ με ελληνικό στίχο. Από τους Captain Nefos στους Sigmatropic. Οι Rosebleed σε μια συλλεκτική ηχογράφηση στο στούντιο του Δεύτερου με το «Until Next Time». Metro Decay και Morel. Η ιστορία των «Φάντης Μπαστούνι και οι Ασσοι». Η μετεξέλιξη σε «Χρυσοθήρες» και «Σαύρα των βασιλικών δρόμων».

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Εκπομπή 16 : 1 Απριλίου 2011
Μερικά από τα «εναλλακτικά» θρυλικά γκρουπ των 80’ς.
Χωρίς Περιδέραιο και Κουμπότρυπες Α.Ε. Μια σπουδαία …«Λευκή Συμφωνία». Το εγχώριο πανκ με τους Ex Humans και την Γενιά του Χάους. Τι ήταν οι «Ήχοι του χειμώνα;». Ο Νικόλας Ασιμος και ο Νίκος Ζιώγαλας σε δύο ιστορικές ηχογραφήσεις εκεί.


Εκπομπή 17 : 6 Μαϊου 2011
Ροκ και Υπουργεία. Από την «αντι ροκ» πολιτική των 70’ς στο Υφυπουργείο Νέας Γενιάς και τους «Ήχους του Χειμώνα» των 80’ς. Ο Πάνος Ηλιόπουλος μιλάει για όλα. Θυμάται τον Παύλο Σιδηρόπουλο και την πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος «Τρύπες» στην Αθήνα. Σπάνιες ηχογραφήσεις από Socrates, Τερμίτες και Φατμέ.

Εκπομπή 18 : 13 Μαϊου 2011
Τα γκρουπ των ‘90ς. «Αρνάκια», «Ερεβος», «Μάσκες» και «Μωρά στη φωτιά». Ο Στέλιος «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου, εξηγεί γιατί η μουσική θέλει παρέες. Τα «Διάφανα Κρίνα» στην πρώτη τους εμφάνιση «Όπως τα χιόνια».

Εκπομπή 19 : 20 Μαϊου 2011
Η ηλεκτρονική προσέγγιση και τα συνθεσάιζερ μπολιάζουν το σύγχρονο τραγούδι και στη χώρα μας. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου διηγείται την ιστορία για τα «Τοπία», έναν από τους πλέον συλλεκτικούς όσο και επιδραστικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Αλλά και για τις ενορχηστρώσεις του σε άλμπουμ ροκ συγκροτημάτων όπως ήταν οι Raw Silk.

Εκπομπή 20 : 27 Μαϊου 2011
Τραγούδια που γράφτηκαν και στον τίτλο τους έχουν πρόσωπα αληθινά ή μυθοπλασίας. Από τον «Γαρύφαλλο» στον «Μπάμπη το φλου». Ιωάννα και Μαριέττα, Μαριάννα και Μπέττυ, Γέρο Μαθιός, Ντάμης ο Σκληρός, Αχιλλέας απ’ το Κάιρο, Φάνης, Τζιμ ο Τίγρης, Φληβάς, η Κ, ο Παύλος και ο Νικόλας.

Εκπομπή 21 : 3 Ιουνίου 2011
Τραγούδια με πρόσωπα αληθινά ή μυθοπλασίας η συνέχεια… Ευλαμπία, Στέλλα, Φανή, Κορνηλία και τα άλλα τα κορίτσια. Ερηνούλα μου, Γλάρος, Αλέξης και Αλί! Από τον Τζιμ τον Τίγρη και τους «Φάντης Μπαστούνι και Ασσοι», στη Μαρία από τα Υπόγεια Ρεύματα

Εκπομπή 22 : 10 Ιουνίου 2011
Η ιστορία των Scraptown. Reggae, funk και ska στην Αθήνα του ’80. Ο Βασίλης Γούναρης θυμάται και ο Μιχάλης Ρακιντζής μιλάει για την συνεργασία του με τον Ιαν Γκίλαν.

Εκπομπή 23 : 17 Ιουνίου 2011
Το πολιτικό – κοινωνικό τραγούδι σήμερα. Από τον Γιάννη Αγγελάκα του «Σιγά μην κλάψω» στους Active Member του «Μίλα να χαρείς» και του «Τι άλλο φοβάσαι;». Από τη Low bap, στην pop των Stavento και του «Στον κόσμο μας». Απ’ το hip hop των Goin’ Through στην «Αθήνα» και την «Ελλάδα». Μιλούν ο Κώστας Λειβαδάς για το «Κόψε την πείνα σου» με τον Μίλτο Πασχαλίδη και ο Χρήστος Θηβαίος που ερμηνεύει Μάνο Λοϊζο (Μη με ρωτάς).