Thursday, January 10, 2008

Mercury Rev - Goddess on a Highway (1998)

4 comments:

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Συχνά θυμάμαι τον Bowie και κείνη την παλιά συνέντευξη του, όπου δήλωνε πως ένα απο τα καλύτερα του άλμπουμ (και για μένα ένα από τα κορυφαία του hard rock όλων των εποχών...) το "The man who sold the world", έγινε περίπου υπο την επήρεια ναρκωτικών.
Αυτό βεβαίως δε λέει τίποτα και πάντα πίστευα οτι πρόκειται για συμπτωματικό γεγονός (άμα έχεις ταλέντο φίλε όλα τα άλλα βράστα!) αφού ως γνωστόν υπάρχουν πολλοί εκεί εκεί έξω που χρησιμοποιώντας τις διάφορες ουσίες όχι μόνο ιδέες δεν παίρνουν, αλλά "καίγονται" κιόλας.
Ευτυχώς πάντως που το πέρασμα των χρόνων αφήνει τη σφραγίδα του στον Παύλο π.χ. ως ένα "ρομαντικό ρόκερ" και όχι ως "ένα ακόμα junkie"...
Και στον Bowie που τώρα ανάφερα εδώ, ως ένα "ταλαντούχο χαμαιλέοντα" που πέρασε ευτυχώς επιτυχώς και αλώβητος από αυτή τη λαίλαπα. Ευτυχώς...
Γιατί κάποιοι δρόμοι είναι πολύ προσωπικοί και δε σηκώνουν προτροπές και παραδειγματισμούς. Τέλος πάντων, ο λόγος για τους Mercury Rev που νωρίτερα έγιναν αντικείμενο συζήτησης με τις δικές τους "συναναστροφές", με σοβαρότατο κίνδυνο καταστροφής της όποιας καριέρας τους. Αλλά ...ευτυχώς έχουν προλάβει να στείλουν στην ιστορία αυτό το σπουδαίο τραγούδι.
Κράμα ψυχεδέλιας, ατόφιου στιχουργικού rock 'n' roll και γλυκιάς ποπ.
Καταπληκτικό τραγούδι που μπαίνει κατευθείαν σε άλλη μια ιδανική εκπομπή εκπροσωπώντας επαξίως μια νεότερη γενιά...

South Of The River said...

Πάνο καλημέρα! Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται λες; Μόλις έκανα ανάρτηση Mercury Rev και μπαίνω εδώ και βλέπω για την κομματάρα, το Goddess on a Hiway (ούτε εγώ ξέρω γιατί, τόσο στο άλμπουμ όσο και παντού δεν αναγράφεται Highway αλλά Hiway!!!).

Θα τα πούμε και από κοντά! Χαιρετώ!!!

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Σωστά Πάνο ! Ετσι είναι μάλλον απο τις συντομογραφίες. Και εγώ το έγραψα κανονικά. Δεν πειράζει , για το ίδιο φοβερό τραγούδι πάντως μιλάμε !
Καλημέρα.

South Of The River said...

Σίγουρα δεν πειράζει. Μέχρι πρόσφατα κι εγώ λάθος το έκανα. Άλλωστε κάποια τραγούδια είναι πολύ παραπάνω απ' τους τίτλους τους.

Ξαναχαιρετώ. Καλή δύναμη!