Wednesday, August 1, 2007

Ο ρατσισμός πάει Χόλιγουντ !


"O οργανισμός "Motion Picture Association of America" αποφάσισε να συμπεριλάβει το κάπνισμα ανάμεσα στα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζει τις ταινίες (κατάλληλη, ακατάλληλη, κ.λπ.), βάσει των οποίων απαγορεύεται η προβολή μιας ταινίας σε ανηλίκους.
Από το περασμένο Σάββατο, το κάπνισμα έχει μπει στην κινηματογραφική Αμερική στην ίδια κατηγορία με το σεξ, τα ναρκωτικά, τη βία και τις βωμολοχίες.
«Είναι σαφές ότι το κάπνισμα είναι μια συμπεριφορά που γίνεται ολοένα και πιο απαράδεκτη στην κοινωνία μας» λέει ο Νταν Γκλίκμαν, πρόεδρος του Motion Picture Association of America.

(Το δημοσίευμα από τα "ΝΕΑ")

Το ξέρουμε οτι το κάπνισμα σκοτώνει. Αλλά σκοτώνει και ο φασισμός. Με άλλα λόγια, αν κάποιος ενήλικος και με σώας τα φρένας αποφασίζει να κάνει για τον εαυτό του κάτι που εμένα δε μ'αρέσει για να τον βλάψει ή όχι, μπορώ να του επιβάλλω ότι ώρα θέλω να μην το κάνει ;
Και για να μην ξεχαστώ... Αυτά τα γράφει ένας "αντι-καπνιστής" ή αν θέλετε ένας απλώς, "μη-καπνιστής"...
Που παραμένει πάντως "παθητικός καπνιστής" σε διάφορες παρέες, που οργίζεται με τους διάφορους "τεκέδες" μαγαζιά δήθεν πολιτισμού με διόλου εξαερισμό, που μιλά για την ελληνική καφρίλα με τις αδέσποτες γόπες εδώ κι κεί και τα κατακίτρινα δάχτυλα, αλλά και που τσαντίζεται όμως πολύ με το νέο ρατσισμό των "πολιτικώς ορθών". Εβλεπα το χειμώνα σε κάτι εταιρείες εκεί στη Μεσογείων , με κρύο, με βροχή και με χιόνι, υπαλλήλους κάθε ηλικίας και φύλου, σχεδόν έξω στο δρόμο να καπνίζουν σε μια ιδιότυπη "σπιναλόγκα" των ..."καθαρών". Των εκλεκτών υγιεινιστών που σε βλέπουν και περίεργα πια άμα πεις οτι τρως π.χ. και λίγο κρέας επειδή έτσι γουστάρεις, ενώ η εποχή ζητά "χορτοφαγία".
Εχετε τρελαθεί τελείως βρε κακόμοιροι...
"Οχι" τσιγάρο στα φιλμ του Χόλιγουντ λοιπόν γιατί είναι κακό πρότυπο !
Αλλά "ναι" μέσα από τα ίδια φιλμ , στη φτήνια , στο χαμηλό γούστο, στην σεξουαλική "πολυσυλλεκτικότητα", στους διαλόγους με διάφορα υπονοούμενα , στην ομαδοποίηση , στα fast food και στην αποχαύνωση.
Λες και αυτό είναι το μέτρο που θα μας σώσει.
Απλώς γελοίοι είναι για μια ακόμα φορά, αυτοί οι τύποι...

No comments: