Saturday, June 23, 2007

-Μου είπαν : Blog & Eightila !


"Πάνο,
το blog σου μου θυμίζει κάτι απο ντοκυμαντέρ με στοιχεία που σε ταξιδεύουν στην αξέχαστη δεκαετία του 80.
Ένα απόλυτο αφιέρωμα – οδηγός στα χρόνια που έμοιαζαν με ατέλειωτο πάρτυ παίζει και στο βιβλίο που έχεις διαβάσει.
Δες την Eightίλα σαν μια καλή επανάληψη και ένα test γνώσεων για τη δεκαετία που είναι πάλι στη μόδα και μας κλείνει πονηρά το μάτι.
Ανατροπές, επαναστάσεις, αφορισμοί, rap, μουσικές, κινήματα, κοινωνικά ρεύματα, heavy metal, μοντέλα, καταστροφές, πολιτικοί, ποδόσφαιρο, νότες, mtv, ήρωες, πολιτισμός, οικολόγοι, punk, λεπτομέρειες, Ελλάδα, live, αναδρομές, ομάδες, ντοκουμέντα και όλα τα ονόματα που σφράγισαν τα 80΄ς.
Τι λές;
Β."

Πρωτότυπος συσχετισμός μεταξύ blog και του φοβερού βιβλίου του "Eightila"
(που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Απόπειρα")
από το ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ, γνωστό δημοσιογράφο , γνωστό παραγωγό μουσικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, γνωστό Παναθηναϊκό τύπο και πάνω απ' όλα, φίλο μου...
Να το διαβάσετε, αλλά τι γίνεται με το "σήμερα" ;

3 comments:

NANSY said...

ήθελα να μάθω τον τίτλο τραγουδιού των waterboys πυ έπαιξε πρώτο σε εκπομπή σας στις αρχές Ιουνίου.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Παιδί των '80ς και οι Waterboys και το άλμπουμ "Fisherman's blues" του 1988 απ' όπου έπαιξα ως πρώτο το ομότιτλο, σήμα-κατατεθέν τους ! Εχω την εντύπωση όμως οτι ρωτάς για το "The raggle Taggle Gypsy" που έβαλα αμέσως μετά, αυτό το εξαιρετικό παραδοσιακό κελτικο που θα σου θύμισε μάλλον και τη γνωστή διασκευή του Μαχαιρίτσα. Αυτό θα το βρεις στο άλλο αγαπημένο μου άλμπουμ τους, με τίτλο "Room to roam" (1990). Διάλεξε και πάρε !

Chrysafaki said...

8ίλα... ένα βιβλίο-ντοκυμαντέρ όσον αφορά στη χρυσή μουσική δεκαετία των 80ies! Αν στα αυτιά σου ηχούν μόνο μελωδίες και μουσικές νότες, αν δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα πόδια σου από τις χορευτικές φιγούρες, αν οι παλμοί της καρδιάς σου ''ντισκάρουν, μπιτάρουν και ραπάρουν'', αν αναμειγνύεις τα συστατικά της ντίσκο με ραπ, ροκ και μέταλ για να φτιάξεις μουσικές συνταγές για το σήμερα, αν σου αρέσουν οι μουσικές λεπτομέρειες που μόνο λίγοι γνωρίζουν... τότε μια βόλτα στο κοντινό βιβλιοπωλείο θα σε σώσει! Η 8ίλα είναι γραμμένη έχοντας στο μυαλό τη λατρεία για τη μουσική! Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστώ στο συγγραφέα του 8ίλα, ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ!!! Αναμένουμε και τις επόμενες μουσικές παλινδρομίσεις σου, Βασίλη!:-)