Saturday, July 28, 2007

Ραντεβού στο μέλλον...

Los Angeles ,CA - Ετος 2099 - Ωρα 23.30

Ο Johnny Byte, αραχτός στη βίλα του στο Hollywood Hills έμοιαζε ιδιαίτερα ευχαριστημένος λαδώνοντας τις κλειδώσεις του.
Και κατά βάθος ήταν, γιατί αν και αρκετά ηλικιωμένος πια ώστε να ελπίζει σε Οσκαρ, σε λίγο θα παραλάμβανε το τιμητικό βραβείο για την αναγνώριση των δραστηριοτήτων του σε ό,τι αποκαλούσαν τον προηγούμενο αιώνα “έβδομη τέχνη”…
Ο Byte ένιωθε οτι άξιζε οπωσδήποτε μια καλύτερη τύχη αφού κατάφερε από μια μηχανική κατασκευή τεχνητής νοημοσύνης -που ας σημειωθεί οτι τον πρώτο καιρό όλοι προσπάθησαν να σαμποτάρουν- να επιβληθεί ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα που γρήγορα έβαλε τα γιαλιά ακόμα και σε πολλούς από τους νεότερους .
Πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 250 ταινίες, έκανε τηλεοπτικά σίριαλ,δεκάδες διαφημιστικά,φωτογραφήσεις και βεβαίως αποτέλεσε το πρότυπο ,εξέλιξη του οποίου είναι τώρα χιλιάδες ηθοποιοί που κάνουν καριέρα στο Χόλλυγουντ.
Δεν ήταν σίγουρος οτι μπορούσε να νιώσει απολύτως αυτό που οι άνθρωποι προσδιόριζαν ως “συγκίνηση” αλλά η επί σειρά ετών συναναστροφή μαζί τους τον είχε κάνει να αντιλαμβάνεται πλήρως τον τρόπο που σκέφτονταν, όπως εξάλλου συνέβαινε και με όλα τα ανδροειδή της γενιάς του .
Αυτή την οριακή στιγμή λοιπόν, θυμήθηκε με κάποια νοσταλγία τον δημιουργό του George Lukas, που με την εταιρεία που είχε φτιάξει πριν από εκατόν τόσα χρόνια, έθεσε τις βάσεις για την ύπαρξη του.
Πρέπει να ήταν στο όγδοο ή ένατο “Επεισόδιο” του “Πολέμου των άστρων” όταν αυτός και οι συνεργάτες του συνειδητοποίησαν πως τα latex και τα make up δεν συγκινούσαν πια κανένα και θα χρειάζονταν να κατασκευάσουν πλέον ένα δικό τους ηθοποιό.
Οι αντιδράσεις από τους φανατικούς οπαδούς του παραδοσιακού και πληκτικού “σινεμά του δημιουργού” ήταν λιγότερο σημαντικές από την προσπάθεια που μετά από κόπους στέφτηκε με επιτυχία…
Χαμογέλασε με σημασία…



(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...)

No comments: