Wednesday, August 29, 2007

-Αγαπημένο μου ημερολόγιο... Κάνε αυτό που φοβούνται !

Λυπάμαι που τόσες μέρες δε σου έγραψα έστω δυό λέξεις, αλλά δε βρήκα χρόνο...
Ημουν στα καμένα.


Γιατί όταν όλος ο κόσμος καίγεται , εσύ δεν μπορείς να ...χτενίζεσαι !
Φωτιές, αναζωπυρώσεις και μετά σκοπιές. Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τίποτα συγκροτημένο από τη μεριά του επίσημου κράτους, αλλά δυό χέρια ακόμα που είναι πάντα χρήσιμα, όσο αντέξουν. Δυό πόδια ακόμα και ένα μυαλό που προσπαθείς να κρατάς σε εγρήγορση. Αυτό που κάνω δηλαδή όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σε τέτοιες περιπτώσεις.
Γι' αυτό και δε θα πάω σε "μαυροφορεμένες συγκεντρώσεις" (οι Joy Division διαλύθηκαν πριν από πολλά χρόνια...) που μας κάνουν ακόμα πιο γραφικούς στα μάτια των επιτήδειων.
Αλλά άσε εμένα... Ετσι κι αλλιώς αν είχα να επιλέξω μεταξύ χιπισμού και πανκ πάντα προτιμούσα το δεύτερο. Εσύ ο νεαρός να πας. Πρέπει να ζήσεις το παραμύθι σου. Και εσύ ο άλλος που έχεις τύψεις γιατί όλες αυτές τις μέρες αντί να κουνηθείς "στις ειδήσεις τα βλέπεις και τρως". Πήγαινε σε παρακαλώ. Το έχεις ανάγκη. Μη χάσεις την ευκαιρία. Το είπαν και τα κανάλια : "η νέα κίνηση των bloggers" κλπ κλπ
Είσαι στα πράγματα τώρα...
Κι εσείς οι άλλοι οι επαγγελματίες πολιτικοί, γελάστε που κάηκε η Αρχαία Ολυμπία. Καθήστε λοιπόν στα ωραία σας γραφεία και "συντονίστε". Φτιάξτε την νέα "Οδό" που σας αρέσει επάνω στα πτώματα και καμαρώστε τις κατασκευαστικές που θα δουλέψουν καλά στα συντρίμια και τις τράπεζες που θα αναβαθμίσουν τον ισολογισμό τους με "άτοκα" δάνεια. Τελείωσαν από καιρό τα έργα των Ολυμπιακών , κλέφτες να γίνουνε οι άνθρωποι ; Κι όσο για το ταμείο των εταίρων μας ; Αυτό θα ξηλωθεί για μια ακόμα φορά με τα γνωστά ανταλλάγματα.
Α ! Μη ξεχάσετε να βγάλετε και το μπαμπούλα του "κακού ξένου" που καίει την πατρίδα. Βγάλτε θεωρίες συνωμοσίας. Κάντε ακόμα και εκλογές. Χτυπηθείτε κάτω από τη ζώνη για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της πολυκατοικίας που λέγεται Ελλάδα. Βγήτε συγκινημένοι και αποφασιστικοί, συγκρουστείτε με λάβρους λόγους και ζωντανά πάνελ , αλλά ας μην ξεχάσετε οτι "έχει ο καιρός γυρίσματα"...
Καθώς επίσης και ότι "στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό"...
Φοβούνται λέει μη τυχόν μπουν πέντε στη Βουλή και δεν υπάρχει σταθερότητα.
Δηλαδή μήπως εκτός από τους γνωστούς 3-4 ακουστεί και κανένας άλλος όσο κι αν έχει "περίεργες" απόψεις .
Και εσύ θες να απέχεις ;
Να ρίξεις λευκό και άκυρο ; Με άλλα λόγια να τους βοηθήσεις δηλαδή για μια ακόμα φορά ; Αν το ποσοστό αποχής και λευκών μεταφραζόταν με ανάλογες κενές έδρες στη Βουλή, μην αμφιβάλλεις οτι θα πηγαίναμε όλοι εκεί. Αλλά το εκλογικό σύστημα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Θα σε συζητήσουν 2-3 μέρες στα κανάλια και μετά θα κυβερνήσει όποιος βγει "με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού".
Μην ανησυχείς.
Και με "μισό-μηδέν" θα κυβερνηθεί η χώρα.
Γι' αυτό κάνε αυτό που φοβούνται.
Ρίξτο στους "μικρούς". Οποιοι κι αν είναι. Οποιοι "σου πάνε".
Ρίξτο για να μετρηθεί τουλάχιστον ή αντίδραση σου και μετά βλέπουμε.

15 comments:

Manwë said...

Καλησπέρα και από μένα.Tα λόγια είναι περιτά σε αυτή την τραγωδία.Όλοι ξέρουμε τι και πως έγινε,πως φθάσαμε να καιγόμαστε 5 μέρες,ποιοί έχουν ευθύνες και γιατί.Το θέμα είναι να το καταλάβουν οι ίδιοι και αφόυ δεν έκαναν το καθήκον τους όταν έπρεπε τουλάχιστον να το κάνουν τώρα για τη βοήθεια και την αναγέννηση των καμμένων περιοχών από τη στάχτη τους.
Θα πω και κάτι άλλο εδώ καθότι δεν βρήκα e-mail στο blog για τον κ.Πάνο χ.
Είχα στείλει πρίν κάποιο καιρό ένα μήνυμα για ένα άλλο blog που αφορά τους AC/DC.Ξεκίνησε σαν ένα αστείο ένα βράδυ με κάτι φίλους ,αλλά τελικά πήραμε την απόφαση να το πραγματοποιήσουμε.Όπερ και εγένετω το www.acdcingreece.blogspot.com
H δημιουργία και η συντήρηση του blog είναι εύκολη και πλέον τώρα από σεπτέμβρη θα προχωρήσουμε στην προώθηση του(δίοτι μέχρι τώρα μόνο κάτι φίλοι το έχουν μάθει).Βασιζόμαστε στην δύναμη του Internet,και στο πόσο γρήγορα μαθαίνονται κάτι τέτοιες προσπάθειες στο δίκτυο.Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα καταφέρουμε κάτι.Παρόλα αυτά αμά δούμε ότι έχουμε ρέυμα,καθότι είναι πολλοί οι φαν του συγκροτήματος και είναι και ένα από τα μεγάλα συναυλιακά απωθημένα στη χώρα μας,ίσως και να γίνει κάτι.Ποτέ δεν ξέρεις...

Οι δημιουργοί του www.acdcingreece.blogspot.com
Manwë , Vitto

Ευτυχία said...

Φοβού τους Δαναούς,αγαπητέ Πάνο!

(Τί χειρότερο κληροδότημα θα μπορούσαν να μου αφήσουν από τον φόβο και την καχυποψία για τον διπλανό μου;...)

Κάψαν τα ''έξω'',
σιγοκαίνε τα ''μέσα''.
αλοίμονο.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Manwë...
Αν έβαζα και email εδώ δε θα 'πρεπε να κοιμάμαι καθόλου. Ασε που δεν κοιμάμαι πολύ έτσι κι αλλιώς. Καλή αρχή στο blog σας και ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα τους δούμε -έστω και σε αυτή την ηλικία-στα μέρη μας.

Monaliza...
Ελπίζω οτι όλοι εσείς, τα νεότερα μυαλά, θα τα αλλάξετε αυτά. Κι ελπίζω πολύ... Τουλάχιστον προσπαθήστε. Καλό βράδυ.

Lykmannen said...

Αγαπητέ Πάνο,

το χειρότερο θα είναι αν και μετά τα τελευταία γεγονότα έχουμε μια παρόμοια εικόνα με τις προηγοούμενες εκλογές... Εγώ ελπίζω να μην είναι έτσι, να χτυπηθούν τα μεγάλα κόμματα, να είναι μικρή η αποχή και να έχουμε πληθώρα απόψεων στη Βουλή. (Αν και η Εφούλα ενώ με κάνει να γελάω, με τρομάζει παράλληλα). Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι καλύτερο με αυτό τον τρόπο, (ο Έλληνας δεν αλλάζει εύκολα) αλλά πιστεύω πως θα είναι το πρώτο δυνατό βήμα για βελτίωση, τουλάχιστον να ελπίζουμε οι μελλοντικές γενιές να μην κυβερνώνται από τους ίδιους και τους ίδιους και τους ίδιους μια ζωή. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τώρα, μάλλον αποδεικνύουμε περίτρανα πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Να είσαι καλά, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
ΥΓ 1 : Ελπίζω να ανέχεσαι (άλλο ένα) σεντόνι.
ΥΓ 2 : Manwë , Vitto, το έχω δει από προημερών και είναι σούπερ. It's a long way to the top εξάλλου!!

Lykmannen said...

Σόρι για τα λάθη, είμαι βιαστικός.

Manwë said...

Lykmannen ,it's along way δε λες τίποτα...
Πιστεύω να υπέγραψες και στο petition.Βαλε λυτούς και δεμένους,γνωστούς και αγνώστους να το προωθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους.
Αυτό το βλογ έγινε από και για for those about to rock...

Giasafox said...

(μεταφέρω ένα παλιό σχόλιό μου από άλλο μπλογκ)

Μα για μια σωστή επανίδρυση, το κράτος θα πρέπει να γίνει ακριβώς όπως το βρήκε ο Καποδίστριας το 1828.
Δεν είναι έτσι???

Καμμένη γη!!!

Η εξαφάνιση των δασών - η οποία συμπεριλαμβανόταν στα προεκλογικά σχέδια του 2004 - πιθανόν ξεχάστηκε να αναφερθεί στα μπαλκόνια ανάμεσα στα "ΘΑ" της επανίδρυσης.

(πριν το 1828 η κυβέρνηση της Ελλάδας φαίνεται πως ήταν αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ!!!)

Κωστής

Y.Γ.
Συγχαρητήρια για την εκπομπή, σταθερή αξία στο Δεύτερο

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Lykmannen ...
Φίλε νομίζω οτι ειδικά αυτή τη φορά πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε και ο,τι θέλει ας γίνει. Γιατί θα είναι πολύ πιο θλιβερό η όποια απάθεια των "υπευθύνων" να συνεχιστεί και με απάθεια των πολιτών. Πρέπει με κάποιο τρόπο επιτέλους να μεταφραστεί η αντίδραση και στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Τώρα βέβαια περιπτώσεις σαν κι αυτές της κυρίας που αναφέρεις υπήρχαν και θα υπάρχουν μα είναι κι αυτές ένα είδος απάντησης στο σύστημα, όσο φυσικά κι αν οι προθέσεις αυτών που που τις καλλιεργούν δεν είναι τέτοιες. Θυμίζει όμως την περίπτωση των εγχώριων charts προσφάτως όπου οι "ποιοτικοί καλλιτέχνες" πιάσανε πάτο και στην κορυφή είναι οι διάφοροι "Βας", "Δολοφόνοι με το πριόνι" κλπ. Ας πρόσεχαν λοιπόν οι επαγγελματίες της πολιτικής και ας προσέξουν , γιατί είναι βέβαιο οτι σύντομα θα δούμε υποψηφίους και τους κλόουν απο το τσίρκο Medrano...

Giasafox...
Κωστή σε ευχαριστώ και καλως ήρθες. Η ιδαιτερότητα πάντως στην τωρινή "επανίδρυση" που γράφεις είναι οτι για καθαρά πια πρακτικούς λόγους , τα δέντρα δεν θα μπορούν να ψηφίζουν... Εξάλλου, όπως είπε και παράγων σχολιάζοντας τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία , φορώντας μάλιστα κι ένα αδιαόρατο μειδίαμα ... "στις αρχές του αιώνα να θυμίσω οτι στην περιοχή δεν υπήρχαν δέντρα". Οπότε, τι να λέμε εμείς τώρα ;

the muppet show girls said...

Το αν σκεφτήκαμε ουσιαστικά αυτές τις μέρες,έστω κι αν έπρεπε να φτάσουμε στον πάτο και τις στάχτες,θα φανεί σε 15 μέρες.
Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα,ότι πριν τις εκλογές σου λένε ότι όλοι είναι ίδιοι,αλλά όταν πρέπει να απογαλακτιστούν από τον ''μεγαλοκομματισμό'' μένουν από βενζίνη. Μάλλον γουστάρουμε να είμαστε με τους νικητές( πρώτος- δεύτερος),παρά να ψηφίσουμε κάποιο μικρό κόμμα.
Με κάλυψες με το post.
Καλημέρες '-)

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Γεια χαρά από την Ξάνθη.Συμφωνώ απόλυτα με τις πολιτικές απόψεις του πάνου αν και είναι ιδιαίτερα καυστικός. Θέλω να αναφέρω μερικά πραγμάτα οσόν αφορά το μεγάλο θέμα των πυρκαγιών, και όχι των εκλογών.Αυτές θα πρέπει να μπούνε σε δευτερη μοίρα για πολύ καιρό.
Κάνω μια διαδρομή με το ποδήλατο μου για να ξεδώσω από το διάβασμα της εξεταστικής στην μονή καλαμούς,4 km περίπου από την πόλη της ξάνθης σε περιαστικό δάσος.Έχει και μια πηγή εκεί.Την περασμένη εβδομάδα συνάντησα εκεί 2 περίπολα στρατιωτικά,συνοριοφύλακες και πυροσβέστες(αυτοί ήρθαν τελευταίοι). Κουβεντιάζω με έναν ΕΠΟΠ του στρ. περιπόλου.
-Εσείς κάνετε περίπολο για τις φωτιές;Με την πυροσβεστική έχετε επικοινωνία;
-Ναι.Πέρσι είχαμε αλλά φέτος δεν μιλάμε...
Μου είπε επίσης οτι κουράστηκε (γιατί γυρνούσε από παγκάκι σε παγκάκι... από καφέ σε καφέ...).
Και ρωτώ; 4 κρατικά περίπολα στο ίδιο μέρος, γιατί; (παχύς ίσκιος,πηγή,ησυχία,κούραση...)
Και μάλιστα σε ένα μέρος που δεν βλέπεις στα 1000 μέτρα,λόγω ανάγλυφου περιοχής,άρα πως θα βλέπανε την επίκειμενη πυρκαγιά;
Και σας διαβεβαιώ πως σπαταλάνε πολλές ώρες σ'εκείνο το σημείο.
Σε κάποιες βουνοκορφές υπάρχουν ακόμη τα παλιά ξύλινα παρατηρητήρια που φτιάχτηκαν γι'αυτόν τον σκοπό,γιατί δεν είναι επανδρωμένα; συντηρημένα και γκρεμίζονται;
Η κατάσταση δεν νομίζω πως ήταν διαφορετική στην πελοπόνησο εξού και η καταστροφή. Η οκνηρία και η έλλειψη νεοτερισμών στις κρατικές υπηρεσίες καλά κρατούν,πόσο μάλλον σ'αυτά τα επαγγέλματα που έτσι και αλλιώς είναι ψιλοαργόσχολα,(να με συγχωρέσουν...)
Δε χρειάζεται να μακρυγωρώ,τα εύνοητα παραλλείποντε και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.
Θα ήθελα να τονίσω την ομάδα πυρόσβεσης κάπου εκεί στα δυτικά του υμητού που δράσαν πολύ αποτελεσματικά. Λαμπρό παράδειγμα.
Κλείνοντας αναφέρω πως σήμερα δεν μπορώ να πάω εκεί στη πηγή στη μονή.Μέτρο και αυτό...( και ο μπάρμπας πως έβαλε φωτιά στο δασάκι της ξάνθης;)

Βασίλης από Σέρρες

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Προς miss Piggy κλπ δηλαδή : the muppet show girls ...
Ευχαριστώ για το μήνυμα... Οι όποιες νίκες είναι μάλλον ψευδαισθήσεις, αφού σε βάθος χρόνου όλοι χαμένοι θα είμαστε με αυτά που συμβαίνουν και ο νοών νοείτω. Δυστυχώς αρκετοί εξακολουθούν να βλέπουν τα πράγματα απο εκεί που τους βολεύει ελπίζοντας να ...βολευτούν κι αυτοί με τη σειρά τους σε κανένα πόστο. Δεν πειράζει, ας το κάνουν χωρίς εμένα τουλάχιστον, αλλά δε θα τους κάνω και τη χάρη να απαξιώσω τα πάντα επειδή λίγοι ή και η πλειοψηφία ακόμα δε φέρεται σωστά. Και η ελπίδα έγκειται στην πεποίθηση οτι δε μπορεί θα υπάρχουν και μερικοί μάγκες κάποτε που θα τα αλλάξουν όλα αυτά. Ισως να μη γεννήθηκαν ακόμα, ίσως να μην τους παίζει ακόμα η τηλεόραση, αλλά όπως σαν λαός περάσαμε τόσα και τόσα και αντέξαμε, έτσι και θα γίνει και πάλι αργά ή γρήγορα. Η ιστορία το λέει όχι εγώ που βλέπω πάντα το ποτήρι "μισογεμάτο".

Βασίλη...
Η εποχή είναι που καίει όχι εγώ. Ειλικρινά μπορούμε να μιλάμε και να γράφουμε για ώρες. Αλλά δεν έχει νόημα. Ημουν και εγώ στα Νότια και τα έζησα από πρώτο χέρι όπως θα κατάλαβες γιατί το γράφω στο αρχικό ποστ, αλλά νομίζω οτι τώρα είναι η στιγμή των έργων. Και πραγματικά χαίρομαι που ενώ τα γνωστά "λαμόγια" έσπευσαν να επωφεληθούν των 3.000 ευρώ, την ίδια ώρα πολλοί άλλοι δραστηριοποιούνται ουσιαστικά. Είναι μερικοί από τους "μάγκες" που γράφω πιο πάνω, που μπορεί να γίνουν περισσότεροι και κάποτε να τα αλλάξουν όλα αυτά. Δες εδώ για παράδειγμα :
http://ildimo.blogspot.com/2007/08/blog-post_28.html
Καλημέρα σε όλους.

an205 said...

29 είναι τα κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που κατέθεσαν δηλώσεις είναι: Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.), Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ), Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, (ΣYPIZA), Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ), Δημοκρατική Αναγέννηση, Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΣΚΕ), Δημοκρατική Παγκόσμιος Ελλάς, (κατέρχεται μόνο στην Α’ και Β’ Αθηνών), Eλληνες Οικολόγοι, Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Β. (ΕΑΜ Β.), Eνωση Κεντρώων, Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά (ΕΝΑΝΤΙΑ), Ενωτικό Ριζοσπαστικό Δημοκρατικό Κίνημα κατέρχεται μόνο στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα Φιλελευθέρων, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό - Λενινιστικό), Λευκό, Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΜΕ.Ρ.Α., Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μ-Λ ΚΚΕ), Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία, (κατέρχεται μόνο στην Α’ Αθηνών και στον νομό Δράμας), Νέος Φασισμός, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Οικολόγοι Πράσινοι, Oραμα Τοπικά Κοινοβούλια, Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ), Οργή Λαού (ΟΛΑ) με Δημοψηφίσματα - Aμεση Δημοκρατία, Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.), κατέρχεται μόνο στη Β’ Αθηνών, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Σωστό !
Καλώς ήρθες an205 ...

koulmax said...

Γεια χαρά και από την Κέρκυρα.
Φίλε Πάνο σε άκουσα την Παρασκευή το βράδυ να λες στην εκπομπή σε σχέση με το θέμα των πυρκαϊών οτι "ο Έλληνας αντέχει ακόμα" - το γράφεις και πιο πάνω - και μ'εχεις βάλει σε πολλές σκέψεις.
Τελικά δεν είμαι και πολύ σίγουρος.
Γιατί νομίζω ότι το "ποτήρι" κοντεύει να αδειάσει. Δεν πάει άλλο.
Ούτε στις εκλογές μπορούμε να ελπίζουμε νομίζω. Δεν βλέπω ούτε αυτή τη φορά να εγκαταλείπουμε την ασφάλει των πολλών. Τα μικρά κόματα θα πρέπει να περιμένουν ακόμα.
Καλά κουράγια.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

koulmax...
Οταν λέω οτι "ο Ελληνας αντέχει ακόμα" δεν εννοώ βεβαίως "ρίξτε του κι άλλα".. Απλώς το προφανές που μας έχει δείξει μέχρι τώρα η ιστορία. Οτι δηλαδή όσα κι αν έγιναν στο παρελθόν ή ίσως θα γίνουν στο μέλλον , αυτός ο λαός σε πείσμα των διαφόρων , με τα πολλά καλά ή κακά που τον χαρακτηρίζουν , είναι ανθεκτικό κύτταρο. Και τα παραδείγματα πολλά. Φυσικά η τρομακτική διαστρέβλωση και χειραγώγηση της κοινωνίας όπως φαίνεται (γίνεται) από το παραμορφωτικό γυαλί ίσως δεν αφήνει πια πολλά περιθώρια αντίδρασης όμως ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον . Η για να ακριβολογώ θα 'ρθει μια ώρα που το παραμύθι δε θα συγκινεί πια κανένα και τότε θα δούμε.