Monday, July 9, 2007

Περιμένω πολλά ...







"Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 κλείνει πονηρά το μάτι στους… πειρατές του «Μικρού Πολυτεχνείου» και τους καλεί να «κάνουν παιχνίδι» από αέρος, ζωντανά, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιουλίου από τις 9 το βράδυ έως τις 3 τα ξημερώματα. Πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό πείραμα στο οποίο πρωταγωνιστούν 24 νέα παιδιά χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, τα οποία θα διαδέχονται ανά 30 λεπτά το ένα το άλλο στο μικρόφωνο και την επιλογή της μουσικής, με ήχους που θα αγγίζουν ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και τη world music, τη jazz, την electronica, την pop και το rock. Οι 24 «πειρατές-παραγωγοί» συμμετείχαν στο «Εργαστήριο Παραγωγής Ραδιοφωνικής Εκπομπής» που γίνεται κάθε χρόνο το «Μικρό Πολυτεχνείο» και παρουσίασαν δύο Βραδιές Ραδιοφώνου στο club BIOS στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, όπου δημιούργησαν ένα ζωντανό Ραδιόφωνο που εξέπεμπε αποκλειστικά και μόνο στο χώρο του club"


Αυτή είναι η "είδηση"...

Η "ουσία" είναι οτι απόψε το βράδυ και αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου, στη χώρα της γεροντοκρατίας , το Δεύτερο Πρόγραμμα ανοίγει τις πόρτες και τα μικρόφωνα σε νέους ανθρώπους. Κι από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα , νέες φωνές θα δώσουν το δικό τους στίγμα. Θα εκπέμψουν τη δική τους φωνή , σε μια εμπειρία που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.
Ελπίζω στην κατεύθυνση ενός διαφορετικού ραδιοφώνου. Απαλλαγμένου από φτηνά κλισέ και στενά "playlist", από το "τι καιρό έχει σήμερα" και "πόσες μέρες θέλουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο"...
Ραδιοφώνου με άποψη, με ειλικρίνεια, με φανατισμό στο καλό γούστο, με αλήθεια..
Δε ξέρω ποιοι θα παίξουν στην ώρα μου το βράδυ στις 9, αλλά θα τους ακούσω. Δεν ξέρω καν τα ονόματα τους για να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία.
Αλλά ξέρω καλά οτι αν έστω και ένας από τους 24 κάνει τη διαφορά, θα έχουμε νικήσει.
Ολοι μας.
Γι' αυτό , περιμένω πολλά...
Παιδιά , καλή επιτυχία !

3 comments:

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες said...

Καλημέρα...
Φοβεροί οι πειρατές... Είμαι στη ξάνθη στο πανεπιστήμιο και έχθές το βράδυ πάω στης στεφανίας για εργασία και μόλις φτάνω,της λέω: "Βάλε το δεύτερο..." κατά της 9:15. Η εργασία συνεχιζόταν όπως και οι εναλλαγές στη μουσική.Μελωδίες,κουβέντες και διάθεση για ζωή.Πολύ καλή ραδιοφωνική συντροφιά.Μου λέει η Στεφανία "ωραίο ρεπερτόριο" και της απαντώ "εκτός από τα τηλεοπτικά σκουπίδια,έχω κόψει και τα ραδιοφωνικά". Μ'αυτά και με τ'άλλα η ώρα πήγε 2:30 περιπού και εργασία δεν τελείωσε.Και η τελευταία κουβέντα: "Δεν πειράζει,θα συνεχίσουμε αύριο,παίζουν και οι πειρατές..."

Βασίλης από Σέρρες

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Βασίλη έτσι ακριβώς είναι ! Οπως έλεγα, τους άκουσα και γω. Αντε , καιρός να τα μαζεύουμε οι ..."παλιότεροι" !

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Στο κεντρικό κείμενο του post έγραψα οτι δεν γνώριζα τα ονόματα των "πειρατών". Σήμερα είδα τυχαία στην Ε.ΡΑ.μετά από καιρό, το φίλο μου το Γιώργο Φλωράκη (που "μαστόρεψε" την όλη ιστορία, θα γράψω λεπτομέρειες σύντομα...) και μπήκα στο blog του που το βάζω link και από εδώ. Ακολουθούν λοιπόν "έτσι για την ιστορία" που λένε , όλα τα ονόματα των παιδιών (μικρών και ...μεγαλύτερων) που έπαιξαν τις δυό βραδιές :

Δευτέρα 9 Ιουλίου

21.00 Κατερίνα Δημητροπούλου (ελλ.)
21.30 Μαργαρίτα Μυράτ (pop / rock)
22.00 Μάνος Κουνδουράκης (world)
22.30 Μάκης Γκαρτζόπουλος (ελλ.)
23.00 Αμαλία Καπερώνη (pop / world)
23.30 Ιωάννα Φραγκίσκου (ελλ.)
00.00 Γιώργος Κωνσταντόπουλος (rock)
00.30 Σταυρούλα Μπέκα (ελλ.)
01.00 Άννα Βάιμπεργ (rock/ελλ.)
01.30 Σπύρος Νταίφάς (jazz / world)
02.00 Τάνια Οικονόμου (ελλ.)
02.30 Κώστας Μελίτης (rock)


Τρίτη 10 Ιουλίου

21.00 Σοφία Ζαχαριάδη (ελλ.)
21.30 Μαριαλένα Κασιάρη (pop)
22.00 Δήμος Καραμάνος (rock)
22.30 Μαριάννα Κορακάκη (ελλ.)
23.00 Στέλλα Χρονοπούλου (pop)
23.30 Χρήστος Χριστόπουλος (ελλ.)
00.00 Ντέμη Καραδήμου (rock)
00.30 Τατιάνα Χανή (world)
01.00 Χριστίνα Σαββίδου (ελλ.)
01.30 Πάνος Θεοδωρόπουλος (rock)
02.00 Μαίρη Ζαχαρία (ελλ.)
02.30 Σταυρούλα Μουσούλη (κιν. / θέατρο)

Ακουσα τους περισσότερους... Και θα επανέλθω με λεπτομέρειες ! Μέχρι τότε δεχτείτε όλοι οι εμπλεκόμενοι και το δικό μου :"Μπράβο" !
Από καρδιάς...