Wednesday, July 4, 2007

Dire Straits - Brothers in Arms (1986)

3 comments:

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Τον Mark Knopfler και την παρέα του, τους γνώρισα περίπου το 1979 από μια κασέτα με το «Sultans of Swing» που γύριζε από χέρι σε χέρι στο σχολείο, με κύριο …υπαίτιο το φίλο μου το Σάκη με τον οποίο είχαμε και φοβερές μουσικές κόντρες. Πιτσιρικάδες τότε κάναμε τους έξυπνους γι’ αυτό τον περίεργο «φρέσκο» ήχο αναβίωσης του κλασικού ροκ, μεσούσης της έκρηξης της μετά-πανκ σκηνής και του new wave. Οι Dire Straits. Μου αρέσουν αρκετά από τα τραγούδια τους. Αργότερα πάντως, πολύ δημοφιλείς στην Ελλάδα (από τα λίγα ονόματα που είδαμε ακριβώς στην ακμή τους , τότε στο στάδιο «Ειρήνης και φιλίας») ήταν δυστυχώς και από τους πρώτους που εκφυλίστηκαν με την παντοκρατορία του MTV και των video clip. Βεβαίως ο Mark είχε τη μαγκιά να το πάρει γρήγορα χαμπάρι και τους διέλυσε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία… Μερικά χρόνια αργότερα από τότε που τους άκουσα για πρώτη φορά, βράδυ, σε ένα φυλάκιο κάπου στη Μυτιλήνη, φύλαγα σκοπιά και από το Δεύτερο, άκουσα ένα καινούργιο τραγούδι με κείνη τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή και στίχους όπως :
“But it’s written in the starlight
and in the palm of my hands,
we’re fools to make war
to my brothers in arms…”
Αυτό ήταν !
Το “Brothers in Arms” από τότε θα ήταν στην Ιδανική εκπομπή μου…

A little Dr. Jekyll, a little Mr. Hyde said...

ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ BROTHERS IN ARMS ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ (ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ). ΠΟΤΕ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ DIRE STRAITS; ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ TO VIDEOCLIP ΤΟΥ MONEY FOR NOTHING ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 10 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ MTV ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Νίκο γεια σου. Διαλύθηκαν για πρώτη φορά μήνες μετά το "Live Aid" (είναι και η αιτία που το "Money for Nothing" βρίσκεται μεταξύ των πιο δημοφιλών αφού εκεί το έπαιξαν μαζί με τον Sting...)Αυτό έγινε μετά το τέλος της περιοδείας τους για το "Brothers in arms" (1986). Ενώθηκαν στιγμιαία για την υπόθεση Μαντέλα το 1988 και μετά πάλι χώρια. Eπανασυνδέθηκαν για λίγο το 1991 με το δίσκο "On every street" ενώ παράλληλα ο Mark έβγαζε μερικά εξαιρετικά για το σινεμά. Διαλύθηκαν οριστικά πια το 1995 και αν ακούς την εκπομπή από παλιά , νομίζω πρόπερσι έπαιξα κάτι από το θρυλικό πια bootleg της τελευταίας τους εμφάνισης στη σκηνή...
Καλημέρα !
Kαι μη ξεχνάτε να προτείνετε και τα δικά σας της ιδανικής εκπομπής στο σχετικό post...