Thursday, July 12, 2007

Scorpions - Send Me A Angel (1990)

3 comments:

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Η πρώτη φορά που ήρθαν οι Scorpions στην Ελλάδα ήταν το 1989, οπότε και δεν έπαιξαν. Απλώς μας κάλεσαν στο roof garden του "Κάραβελ" σε μια βραδιά δημοσιογράφων όπου θα γινόταν η απονομη χρυσών και πλατινένιων δίσκων στο συγκρότημα με αφορμή την αλλαγή εταιρείας τους. Από τα αξέχαστα περιστατικά , εκτός από την πρώτη μου συνάντηση με τον Κλάους και το Ρούντολφ ήταν και ένα που με έκανε να ντραπώ... Οταν ο γνωστός στους "δικούς μας" κύκλους δήθεν underground μουσικοκριτικός -που όπως μου είπαν οι γνωρίζοντες κυνηγούσε διάφορα τέτοια γκαλά με τη σύζυγο μόνο για το ...φαγητό !- τα έβαλε με ένα νεαρό σερβιτόρο. Ο φουκαράς αυτός είχε την ατυχία να φυλάει το μπουφέ και το σερβίρισμα φυσικά δε μπορούσε να ξεκινήσει, αν η βραδιά δεν ολοκληρωνόταν. Η βραδιά όμως δεν είχε καν ξεκινήσει γιατί το γκρουπ δεν είχε έρθει και ο "έγκριτος" επιχειρηματολόγησε : "Δε μου λες ρε φίλε ; Και ποιοι είναι αυτοί οι Scorpions για να τους περιμένουμε για να φάμε ; Ανοιξε τα αμέσως αυτά !". Φοβερός τύπος...
Στα σοβαρά τώρα, ανήκω σε μια γενιά που το mainstream κόλλημα της στα ξένα, ήταν οι Scorpions και οι Doors. Αυτή που έκανε το "Lovedrive" ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ σε πωλήσεις και έβαζε αγγελίες του τύπου "είμαι 15 και ακούω Doors"...
Θεωρώ δε οτι είναι τόσο ωραία προβλέψιμοι αυτοί όλοι που πραγματικά αξίζει τον κόπο να έχουν τραγούδια τους στην Ιδανική εκπομπή μου. Είναι κι άλλα που μ' αρέσουν πολύ , όμως το "Send me an angel" έχει και το "μήνυμα" :
"Here i am, will you send me an angel ?"

Ευτυχία said...

Όταν αργότερα (γιατί το '90 δεν είχα τελειώσε ακόμα τα νήπια..) βρήκα το τραγούδι σε ένα cd με επιλογές της εποχής που είχε η παιδική μου φίλη Βάσω,καλή της ώρα,της ζήτησα αν μπορούσα να το δανειστώ.Υποτίθεται πως θα το έπαιρνα για να το αντιγράψω.Βέβαια ασήμαντη λεπτομέρεια ήταν το ότι δεν είχα αντιγραφικό.Ήθελα να το ακούω όμως πάλι και πάλι!
Έτσι έβρισκα του κόσμου τις δικαιολογίες κάθε μέρα (πως τάχα το ξεχνούσα,πως ήταν να το πάρω μαζί μου να της το επιστρέψω αλλά όλο κάτι τύχαινε κτλ...καταλαβαίνετε ...)κι έτσι κράτησα το cd για 3 μήνες!!!

"Here i am, will you send me an angel ?"
ποτέ δεν έμαθα το γιατί.

αλλά μου αρκούσε με τα λίγα αγγλικά που ήξερα,απλά να το αναρρωτιέμαι.

καλό απόγευμα!

Πάνος Χρυσοστόμου said...

Ευτυχώς λοιπόν που η "πειρατεία" τελικώς απο μόνη της, δε σκοτώνει τη μουσική... Καλή συνέχεια.